22 Aralık 2012 Cumartesi

Atom Bombasi Resimleri

Atom Bombası Resimleri
Zincirleme çekirdek tepkimesinin gerçekleşmesi için, ortamın kritik adı verilen seviyede ya da üstünde olması gerekmektedir. Bunun için de belli miktarda ki kütlenin belli bir hacimde olması gereklidir. Bu gereken en az kütleye kritik kütle, hacime de kritik hacim denir. Atom bombalarına kritik kütle sağlanacak miktarda malzeme konur fakat bu malzeme öyle bir dağınık yerleştirilir ki, kritik hacim şartı sağlanamaz ve bu sayede bomba beklerken ya da taşınırken tamamen güvenli bir şekilde durur.

Atom bombası resimleri için yazının devamını inceleyiniz.

21 Aralık 2012 Cuma

ilk Atom Bombasi

İlk Atom Bombası

Atom bombasının Hiroşima ve Nagasaki'de yarattığı yıkımı belgeleyen bir çok fotoğraf olsa da, şimdiye dek bombanın insanlar üzerindeki etkilerini, o şehirlerdeki insanların ne durumda olduğunu gösteren çok fazla fotoğraf ortaya çıkmamıştı...




16 Aralık 2012 Pazar

Atom Bombasi Hirosima

Hiroşimaya Atılan Atom Bombası
Hiroşima'ya atom bombası saldırısı, II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum-235 tipi atom bombası "Little Boy" (Küçük Oğlan) ile gerçekleştirdiği saldırı. Nagasaki'ye düzenlenen atom bombası saldırısı ile birlikte askerî tarihinde gerçekleştirilen yegane nükleer saldırısıdır.1945 yılının sonuna kadar Hiroşima'da atom bombası saldırısından dolayı yaklaşık 140.000 kişi hayatını kaybetti.

26 Kasım 2012 Pazartesi

Atom Bombasi Haberleri


ABD’nin 1950’li yıllarda yaşanan soğuksavaş döneminde Ay’ı atom bombasıyla havaya uçurarak Rusya’ya gövde gösterisi yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Ünlü astronom Carl Sagan’ın da böyle bir patlamanın yaratacağı toz ve gaz etkisini anlamak için aynı yıllarda araştırma yaptığı belirlendi. Korkunç gerçek, o tarihte projenin başında bulunan silah geliştirme uzmanı Leonard Reiffel yıllar sonra basına yaptığı itirafla ortaya çıktı.
Daily Mail’in haberine göre, 50’li yıllardaABD Silah Geliştirme Dairesi’nin başında bulunan Leonard Reiffel’in başını çektiği proje çerçevesinde, soğuk savaşın en yoğun günlerinin yaşandığı 1950’li yılların sonunda Rusya’nın uzaya gönderdiği Sputnik aracına karşı bir gövde gösterisi yapmanın caydırıcı olacağını düşünen ABD, Ay’a atom başlığı taşıyan bir füze göndermeyi tasarladı.Proje kapsamında füzenin 1959 yılında fırlatılması kararlaştırıldı.

23 Ekim 2012 Salı

Atom Bombasinin Zararlari


Atom Bombasinin Zararlari

İlk atom bombaları 2.Dünya Savaşı sırasında A.B.D’ ye 2 farklı tür olarak üretildi . (Plütonyum ve Uranyum) Uranyumlu atom bombası 6 Ağustos 1945’te Hiroşima’ya , Plütonyumlu atom bombası da 9 Ağustos 1945’te Nagazaki’ye atıldı . Atom bombasının yakıcı etkileri patlama etkisiyle sınırlı kalmaz

Öteki etkileri ortama yayılan ışının yakıcı etkisiyle binlerce yıl çevrede kalabilecek öldürücü ışındır . Patlama sonucunda atmosfere itilen radyoaktif tozlar rüzgarlarla uzun mesafelere taşınarak uzun süreli bir radyoaktif tehlike oluştururlar . 

25 Eylül 2012 Salı

Atom Bombasinin icadi

ATOM BOMBASI

İlk atom bombası Hiroşima kentinde patladı. Bu patlamayla 140.000 kişi bir anda yok oldu.
 Bir o kadarı da yaralandı. Bununla da yetinmeyen ABD, 3 gün sonra yani 9 Ağustos
1945'te bu sefer Nagasaki 'ye kinini kustu. Bombanın muhatabı bu sefer Nagasaki'li  masumlardı. Bu patlamayla da 80.000 kişi öldü.

23 Eylül 2012 Pazar

Atom Bombasi Bilgiler


ATOM BOMBASI

Uranyum ve plütonyum atomlarının parçalanmasıyla ortaya çıkan çok büyük enerjiden yararlanan bir bomba türüdür atom bombası. Atom bombasının patladığı anda bir milyon derecelik bir sıcaklık oluşur. Atom bombasının üç yıkıcı özelliği vardır. Bunlardan birincisi patlama sırasında büyük bir sarsıntı meydana gelir. Buna sarsıcı dalga adı verilir. Sarsıcı dalga sesten daha hızlı hareket ederek güçlü bir rüzgârın oluşmasına yol açar.

20 Eylül 2012 Perşembe

Atom Bombasi Resimleri









Atom Bombasi Nedir?

Atom Bombasi Nedir?


Kararsız atomların çekirdeğindeki zincirleme bölünme reaksiyonunun bir anda ve patlama şeklinde olmasıyla ortaya çıkan enerji. Eğer zincirleme bölünme reaksiyonu, kontollu bir şekilde devam ettirilirse atom pili veya nükleer santral meydana getirilir

Atom bombasının yapımı çalışmaları: Bazı atom çekirdeklerinin büyük birer enerji deposu olduğu, 1896’da Fransız fizikçisi Henri Becquerel'in radyoaktifliği keşfetmesiyle anlaşılmıştır. 1919’da İngiliz fizikçisi Rutherford azot gazı çekirdeğini, radyoaktif cisimlerin yaydığı alfa tanecikleri ile bombardıman ederek azot çekirdeğini oksijen çekirdeğine dönüştürmüştür.

Atom Bombasi Resimleri

Atom Bombası Resimleri - Atom Bombası Fotoğrafları

Amerika Birleşik Devletleri, ilk atom bombası 'nı 16 Temmuz 1945 tarihinde New Jersey eyaletindeki Alamogordo hava üssünde patlatmıştır. Bu patlamada inanilmaz derecede kuvvetli bir ışık 16 km uzaklardaki daglari bile aydınlatmıştır. Dünyadaki ilk atom bombası patlamasında, ateşten bir top 12,000 metreye kadar yükselmiştir.

ilk atom bombası ile ilgili resimleri aşağıda bulabilirsiniz. 

ilk Atom Bombasi


Dünyadaki İlk Atom Bombası

Dünyadaki ilk atom bombası Amerika Birleşik Devletleri tarafından Hiroşima 'ya atılmıştır. 6 Ağustos 1945 Pazartesi saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri 'nin yapmış olduğu saldırı Uranyum-235 tipi atom bombası ile gerçekleştirilmiş ve bu saldırı büyük bir felaket ile sonuçlanmıştır.