22 Aralık 2012 Cumartesi

Atom Bombasi Resimleri

Atom Bombası Resimleri
Zincirleme çekirdek tepkimesinin gerçekleşmesi için, ortamın kritik adı verilen seviyede ya da üstünde olması gerekmektedir. Bunun için de belli miktarda ki kütlenin belli bir hacimde olması gereklidir. Bu gereken en az kütleye kritik kütle, hacime de kritik hacim denir. Atom bombalarına kritik kütle sağlanacak miktarda malzeme konur fakat bu malzeme öyle bir dağınık yerleştirilir ki, kritik hacim şartı sağlanamaz ve bu sayede bomba beklerken ya da taşınırken tamamen güvenli bir şekilde durur.

Atom bombası resimleri için yazının devamını inceleyiniz.

21 Aralık 2012 Cuma

ilk Atom Bombasi

İlk Atom Bombası

Atom bombasının Hiroşima ve Nagasaki'de yarattığı yıkımı belgeleyen bir çok fotoğraf olsa da, şimdiye dek bombanın insanlar üzerindeki etkilerini, o şehirlerdeki insanların ne durumda olduğunu gösteren çok fazla fotoğraf ortaya çıkmamıştı...




16 Aralık 2012 Pazar

Atom Bombasi Hirosima

Hiroşimaya Atılan Atom Bombası
Hiroşima'ya atom bombası saldırısı, II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum-235 tipi atom bombası "Little Boy" (Küçük Oğlan) ile gerçekleştirdiği saldırı. Nagasaki'ye düzenlenen atom bombası saldırısı ile birlikte askerî tarihinde gerçekleştirilen yegane nükleer saldırısıdır.1945 yılının sonuna kadar Hiroşima'da atom bombası saldırısından dolayı yaklaşık 140.000 kişi hayatını kaybetti.